Mešanica CVETJA za dekoracijo jedi

Ocenjeno z 5.00 od 5 na podlagi ocene 4 strank
(4 mnenja strank)

4,50

Vsebuje sveže sezonske rastline po izbiri: cvetove ognjiča (Calendula officinalis), boreča (Borago officinalis), vrtnice (Rosa sp.), navadnega sleza (Althea officinalis), maslenice (Hemerocallis fulva), dobre misli (Origanum vulgare) in materine dušice (Thymus serpyllum)…

Izbiro cvetja v mešanici prilagodimo vašim željam. Mogoča izbira posameznih rastlin, v željenih barvnih odtenkih po dogovoru.

Mešanica cvetja za dekoracijo je primerna za krašenje tort, za stiliranje jedi in je zdrava izbira kot nadomestek umetnim dodatkom.

Počisti vsebino

Opis produkta

Mešanica cvetja za dekoracijo jedi vsebuje sveže rastline, ki so naravno gnojene in niso tretirane s sredstvi za zatiranje škodljivcev.

Vse rastline so v zmernih količinah primerne za prehrano otrok in odraslih.

Preverite naše ideje za dekoracijo jedi, tort in jedilne mize.

.

.

Mešanica CVETJA za dekoracijo jedi vsebuje sezonske, dekorativne, užitne rastline

.

Tu so primeri rastlin. Mešanico prilagodimo vašim potrebam!

.

Ognjič, Calendula officinalis, vsebuje antioksidante in eterična olja, ki se v ljudskem zdravilstvu uporabljajo za občutljivo kožo. Cvetovi so oranžne do rumene barve, z oranžno do temno rjavo sredico.

Boreč, Borago officinalis, ali boraga ali zvezdna roža je zdravilna in medovita rastlina. Vsebuje majhno količino hepatotoksičnih nenasičenih pirolizidinskih alkaloidov, ki so v večjih količinah strupeni za ljudi in živali. Zaradi tega dolgotrajna raba ni priporočljiva. Za uporabo v nosečnosti ni podatkov.

Vrtnica, Rosa sp., vsebuje eterična olja in je zdravilna rastlina. Če uporabljamo odporne vrste je hkrati tudi odlična okrasna rastlina. Za prehrano so primerne izključno vrtnice, ki niso bile tretirane. V mešanici dostopna v rdečih barvnih odtenkih.

Navadni slez, Althea officinalis, ali ajbiš je rastlina, ki je včasih rasla na vsakem gartlcu. Vsebuje sluzi in je zdravilna v hladnih zeliščnih pripravkih kot zdravilo proti suhemu kašlju. Na krožniku lahko uživamo liste, cvetove in semena rastline.

Maslenica, Hemerocallis fulva, je v celoti užitna, tudi njena korenina, listi in cvetni popki. Njeni cvetovi se uporabna dekoracija celi ali deljeni na posamezne cvetne lističe. Rastlina je priljubljena okrasna rastlina, raste tudi divje v naravi.

Dobra misel, Origanum vulgare, vsebuje eterična olja, tudi timol, je zdravilna in uporabna v kulinariki. Dobro misel kot začimbo poznamo pod imenom origano. Stalna uporaba sveže rastline, začimbe ali čaja med nosečnostjo ni priporočljiva.

Materina dušica, Thymus serpyllum, vsebuje eterična olja, tudi timol, ki v nizkih koncentracijah deluje protivnetno in pomirjevalno. Materino dušico kot začimbo poznamo pod imenom timijan. Stalna uporaba sveže rastline, začimbe ali čaja med nosečnostjo ni priporočljiva.

4,50Izberite možnosti

Mešanica cvetja za dekoracijo jedi

 

Dodatne informacije

Količina volumen

0,5 litra

4 mnenja za Mešanica CVETJA za dekoracijo jedi

 1. Ocenjeno 5 od 5

  Matija Zajšek

  Perfektno, hvala vam, Matija

 2. Ocenjeno 5 od 5

  milena

  zelo inovativno, čestitke

 3. Ocenjeno 5 od 5

  Barbara

  Odlična ideja!

 4. Ocenjeno 5 od 5

  Klara

  Izjemno domiselno. 🙂

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen.