Mešanica svežih rastlin za SMUTIJE

4,90

Vsebuje sveže sezonske rastline: veliko koprivo (Urtica dioica), regačico (Aegopodium pedagraria), ozkolistni trpotec (Plantago lanceolata), črno deteljo (Trifolium pratense), navadno zvezdico (kurja črevca, Stellaria media), tolščak (Portulaca oleracea), regrat (Taraxacum officinale), rman (Achillea sp.)…

Izbir rastlin v mešanici prilagodimo vašim željam. 

Mešanica svežih rastlin za SMUTIJE priporočamo za pripravo zmešančkov, kot samostojno mešanico ali kot dodatek sezonskemu sadju, avokadu, banani idr. Mešanica ima značilen, a prijeten okus.

Počisti vsebino

Opis produkta

Mešanica svežih rastlin za smutije vsebuje rastline, ki rastejo v neokrnjenem okolju in niso tretirane s sredstvi za zatiranje škodljivcev.

Vse rastline so v zmernih količinah primerne za prehrano otrok in odraslih.

Preverite, kako iz divjih rastlin lahko pripravite okusne jedi.

.

.

Mešanica svežih rastlin za SMUTIJE vsebuje sezonske rastline

.

Tu so primeri rastlin. Mešanico prilagodimo vašim potrebam!

.

Velika kopriva, Urtica dioica, je vsestranska zdravilna rastlina, ena najbolj uporabljenih divjih vrst zelenjave. Kot začimbna zel je odlična osnova zelenjavnih sokov in omak. Osnovni okus koprive spominja na špinačo, le da je bolj aromatičen.

Regačica, Aegopodium pedagraria, vsebuje eterično olje in po okusu spominja na zeleno. Za solate uporabljamo mlade liste skozi celotno rastno sezono. Je zdravilna rastlina proti revmi in putiki. Njene zanimivosti smo opisali v blog zapisu.

Ozkolistni trpotec, Plantago lanceolata, celotna rastlina nosi rahlo aromo po gobah. V zeliščarstvu ima ozkolistni trpotec široko rabo in je že od antike ena najbolj uporabljenih zdravilnih rastlin prisotna v večini kultur.

Črna detelja, Trifolium pratense, zeliščarji jo uporabljajo v pripravkih za težave s kožo, ter že od nekdaj tudi za ženske težave. Znanstvene raziskave so potrdile, da vsebuje estrogenu podobne izoflavonoide, ki uravnavajo delovanje estrogena v telesu.

Navadna zvezdica, Stellaria media, dobro prenaša mraz in pogosto jo najdemo tudi pozimi. Rastlina slabo prenaša tretiranje s kemičnimi sredstvi, zato na intenzivnih njivah ne raste. Vsebuje veliko mineralov, največ kalija in železa ter vitamini A in C.

Tolščak, Portulaca oleracea, je milega, rahlo kislega in slanega okusa. Je prastara zdravilna rastlina za poživitev presnove. Vsebuje obilo vitamina C in rudnin ter je znan po visoki vrednosti omega 3 maščobnih kislin. Rastlino in jedi, ki jih pripravljamo iz tolščaka, smo opisali v blog prispevku.

Regrat, Taraxacum officinale, vsebuje mleček bogat z rudninami, vitamini in čreslovinami. Pospešujejo presnovo in odvajanje seča. Je splošno krepčilen in zdravilen. Uživanje regrata je omejeno le za ljudi, ki imajo žolčne kamne.

Rman, Achillea sp., vsebuje številne učinkovine, ki zdravilno učinkujejo na prebavila, zbujajo tek in blažijo vnetne procese. Njegovo latinsko ime izhaja iz legende o grškem junaku Ahilu, ki je z rmanom oskrbel rano Herkulovemu sinu Telefu in mu tako rešil življenje.

5,90Dodaj v košarico

.

Mešanica svežih rastlin za SMUTIJE

Dodatne informacije

Količina volumen

0,5 litra

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Mešanica svežih rastlin za SMUTIJE”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.