Mešanica svežih rastlin za SOLATO

4,90

Vsebuje sveže sezonske rastline po izbiri: navadno zvezdico )Stellaria media),  tolščak (Portulaca oleracea), regačico (Aegopodium pedagraria), črno deteljo (Trifolium pratense), navadno smrdljivko (Aposeris foetida), nekaj listov regrata (Taraxacum officinale), nekaj listkov rmana (Achillea sp.)…

Izbir rastlin v mešanici prilagodimo vašim željam. 

Mešanica svežih rastlin za SOLATE priporočamo za pripravo samostojnih solat ali kot dodatek gojenim solatnicam. Mešanica ima značilen, a prijeten okus.

 

Počisti vsebino

Opis produkta

Mešanica svežih rastlin za solato vsebuje rastline, ki rastejo v neokrnjenem okolju in niso tretirane s sredstvi za zatiranje škodljivcev.

Vse rastline so v zmernih količinah primerne za prehrano otrok in odraslih.

Preverite, kako iz divjih rastlin lahko pripravite okusne jedi.

.

.

Mešanica svežih rastlin za SOLATO vsebuje sezonske rastline

.

Tu so primeri rastlin. Mešanico prilagodimo vašim potrebam!

.

Navadna zvezdica, Stellaria media, dobro prenaša mraz in pogosto jo najdemo tudi pozimi. Rastlina slabo prenaša tretiranje s kemičnimi sredstvi, zato na intenzivnih njivah ne raste. Vsebuje veliko mineralov, največ kalija in železa ter vitamni A in C.

Tolšak, Portulaca oleracea, je milega, rahlo kislega in slanega okusa. Je prastara zdravilna rastlina za poživitev presnove. Vsebuje obilo vitamina C in rudnin ter je znan po visoki vrednosti omega 3 maščobnih kislin. Rastlino in jedi, ki jih pripravljamo iz tolščaka, smo opisali v blog prispevku.

Regačica, Aegopodium pedagraria, vsebuje eterično olje in po okusu spominja na zeleno. Za solate uporabljamo mlade liste skozi celotno rastno sezono. Je zdravilna rastlina proti revmi in putiki. Njene zanimivosti smo opisali v blog zapisu.

Črna detelja, Trifolium pratense, se uporablja v pripravkih za težave s kožo. Že od nekdaj so je uporabljali tudi za ženske težave, znanost pa je potrdila, da vsebuje estrogenu podobne izoflavonoide, ki uravnavajo delovanje estrogena v telesu.

Navadna smrdljivka, Aposeris foetida, ne srdi, vendar ima okus, ki spominja na pražen krompir. Njeni listi so podobni regratovim, zato je pogosto ljudsko ime gozdni regrat ali krompirjevka. Užitna je celotna rastlina.

Regrat, Taraxacum officinale, vsebuje mleček bogat z rudninami, vitamini in čreslovinami. Pospešujejo presnovo in odvajanje seča. Je splošno krepčilen in zdravilen. Uživanje regrata je omejeno le za ljudi, ki imajo žolčne kamne.

Rman, Achillea sp., vsebuje številne učinkovine, ki zdravilno učinkujejo na prebavila, zbujajo tek in blažijo vnetne procese. Njegovo latinsko ime izhaja iz legende o grškem junaku Ahilu, ki je z rmanom oskrbel rano Herkulovemu sinu Telefu in mu tako rešil življenje.

4,90Izberite možnosti

.

mešanica svežih rastlin za solato

 

Dodatne informacije

Količina volumen

0,5 litra

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Mešanica svežih rastlin za SOLATO”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.