Hvala, ker se zanimate za divje rastline in zelišča. Tu smo, da vam pomagamo pri zdravi izbiri izdelkov iz divjih rastlin.

.

Naravni izdelki Rožma cvetlični prigrizki so lokalni, izdelani iz zelišč nabranih v Sloveniji, pripravljeni iz slovenskih sestavin. V Rožma cvetličnih prigrizkih želimo samonikle, divje rastline narediti dostopne vsem, ki vas zanimajo naravni slovenski izdelki. Skrbno izbrane zeli, ki samoniklo rastejo v Sloveniji, so v naših izdelkih postale dragocene začimbne rastline. Ko jih uživate, uživate bogastvo okusov, narave in dragocenih sestavin za vaše zdravjePri snovanju izdelkov smo uporabili dragocene izkušnje vrhunskih kuharjev. Tako so nastale različne mešanice svežih rastlin in ročno izdelani zeliščni piškoti. Vse izdelke odlikujejo zeliščne arome, ki ne potrebujejo dodatka sladkorja in so primerne za vse staroste skupine. Rožma izdelki nosijo čudovite ilustracije Mete Wraber.

Vse cene Rožma cvetličnih prigrizkov vsebujejo brezplačno dostavo. Omogočamo vam tudi dostavo brez odpadne embalaže – “zero waste”. Za redne stranke in pri naročilu nad 30 kosov piškotov vam obračunamo popust. Kontaktirajte nas na info@rozma.si ali 031 816 793. Zahvaljujemo se vam, da nam zaupate.

.

.

Naravni piškoti z DOBRO MISLIJO – cvetlični prigrizki

Dobra misel, Origanum vulgare – vsebuje eterična olja, tudi timol, ki delujejo antioksidativno in se uporabljajo za izboljšanje dihalne funkcije telesa. Deluje protimikrobno in umirja prebavo. Nekoč so dobro misel uporabljali pri varjenju piva. Je zdravilna in uporabna v kulinariki – kot začimbo jo poznamo pod imenom origano.

V cvetličnih prigrizkih ohrani rahlo rožnato barvo in jim daje čudovito aromo.

not rated 5,90 Dodaj v košarico
Naravni piškoti z ROŽMARINOM – cvetlični prigrizki

Rožmarin, Rosmarinus officinalis – vsebuje eterično olje,  čreslovine in grenčine, pospešuje presnovo, pomaga pri slabokrvnosti in blaži psihične pritiske. Primeren je pri srčnih nervozah, nespečnostih in migrenah. Danes ga gojijo na suhih mediteranskih legah največ v Evropi, pa tudi ponekod v Ameriki.

Kot začimbnica je aromatičen dodatek in osnova za vse piškote Rožma.

not rated 5,90 Dodaj v košarico
Naravni piškoti s KOPRIVO – cvetlični prigrizki

Velika kopriva, Urtica dioica – vsebuje veliko antioksidantov, mineralov in vitaminov. Je ena najbolj uporabljenih jedilnih in zdravilnih rastlin na slovenskem. Pospešuje nastajanje krvnih celic, ureja prebavo ter pospešuje delovanje encimov v trebušni slinavki in jetrih. Na ta način čisti kri in razstruplja telo.

V cvetličnih prigrizkih uporabljamo mlade vršičke velike koprive, ki dodajo piškotom nežno koprivast okus.

Ocenjeno 5.00 od 5
5,90 Dodaj v košarico
Naravni piškoti z ZLATO ROZGO – cvetlični prigrizki

 

Zlata rozga, Solidago sp. – vsebuje zdravilne učinkovine, ki zavirajo vnetja, pomagajo pri obolenjih ledvic in sečil ter pomagajo pri uravnavanju vode v telesu ter odstranjevanju presnovkov iz telesa. V Sloveniji rastejo tri vrste zlate rozge, kanadska, orjaška ter avtohtona slovenska vrsta navadna zlata rozga, ki je izmed vseh treh tudi najredkejša, zato je za piškote ne uporabljamo.

Cvetlični prigrizki z okusom zlate rozge so rahlo aromatični ter imajo poudarjen rumenkast izgled.

not rated 5,90 Dodaj v košarico
Mešanica CVETJA za dekoracijo jedi

Vsebuje sveže sezonske rastline po izbiri: cvetove ognjiča (Calendula officinalis), boreča (Borago officinalis), vrtnice (Rosa sp.), navadnega sleza (Althea officinalis), maslenice (Hemerocallis fulva), dobre misli (Origanum vulgare) in materine dušice (Thymus serpyllum)…

Izbiro cvetja v mešanici prilagodimo vašim željam. Mogoča izbira posameznih rastlin, v željenih barvnih odtenkih po dogovoru.

Mešanica cvetja za dekoracijo je primerna za krašenje tort, za stiliranje jedi in je zdrava izbira kot nadomestek umetnim dodatkom.

Ocenjeno 5.00 od 5
4,50 Izberite možnosti
Mešanica svežih rastlin za SOLATO

Vsebuje sveže sezonske rastline po izbiri: navadno zvezdico )Stellaria media),  tolščak (Portulaca oleracea), regačico (Aegopodium pedagraria), črno deteljo (Trifolium pratense), navadno smrdljivko (Aposeris foetida), nekaj listov regrata (Taraxacum officinale), nekaj listkov rmana (Achillea sp.)…

Izbir rastlin v mešanici prilagodimo vašim željam. 

Mešanica svežih rastlin za SOLATE priporočamo za pripravo samostojnih solat ali kot dodatek gojenim solatnicam. Mešanica ima značilen, a prijeten okus.

 

not rated 4,90 Izberite možnosti
Mešanica svežih rastlin za SMUTIJE

Vsebuje sveže sezonske rastline: veliko koprivo (Urtica dioica), regačico (Aegopodium pedagraria), ozkolistni trpotec (Plantago lanceolata), črno deteljo (Trifolium pratense), navadno zvezdico (kurja črevca, Stellaria media), tolščak (Portulaca oleracea), regrat (Taraxacum officinale), rman (Achillea sp.)…

Izbir rastlin v mešanici prilagodimo vašim željam. 

Mešanica svežih rastlin za SMUTIJE priporočamo za pripravo zmešančkov, kot samostojno mešanico ali kot dodatek sezonskemu sadju, avokadu, banani idr. Mešanica ima značilen, a prijeten okus.

not rated 4,90 Izberite možnosti