Zavod RASPRO spoštuje zasebnost uporabnikov spletnega mesta rozma.si in se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam.

Če se strinjate s splošnimi pogoji in politiko zasebnosti na tej spletni strani vam bomo v prihodnje lahko posredovali bolj specializirano elektronsko pošto in informacije, ki vas zanimajo. Vsaka elektronska pošta vsebuje povezavo, ki vam omogoča, da prekinete prejem takšne elektronske pošte.

.

1. SPLOŠNI POGOJI

Ta spletna stran je intelektualna lastnina Zavoda Raspro. Vsa vsebina, v katero se poleg besedila in podatkov šteje tudi celotna grafična podoba spletnega mesta z vsemi grafičnimi elementi, je avtorsko zaščitena z veljavnimi zakoni. Prepovedano je vsakršno kopiranje in objavljanje katerekoli vsebine v celoti ali delno na drugih mestih, razen v primeru, da lastnik to izrecno dovoli.

2. POLITIKA ZASEBNOSTI

V Zavodu Raspro hranimo in obdelujemo osebne podatke za namene ohranjevanja stika z uporabniki in zainteresiranimi strankami, obveščanja prek elektronske pošte, pospeševanja promocije dogodkov, storitev in produktov, razvrstitev glede na vsebino dejavnosti v elektronski pošti in na spletnih straneh.

Na tej spletni strani se lahko zbirajo podatki o vašem obisku kot na primer ime ponudnika internet storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in čas dostopa do spletne strani, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani in internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Za boljšo in bolj usmerjeno obveščanje ter prilagajanje nadaljnjih sporočil zabeležene podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter po potrebi beležimo aktivnosti uporabnikov in zainteresiranih strank v poslanih sporočilih.

Na osnovi zabeleženih podatkov in ustvarjenih profilov ne izvajamo avtomatiziranega sprejemanja odločitev.

Za namen obveščanja z elektronsko pošto lahko hranimo:

  • naslov elektronske pošte
  • ime
  • priimek
  • telefon
  • naslov
  • podjetje

Za namen opravljanja negotovinskega plačilnega prometa (plačilo s kartico) hranimo:

  • naslov elektronske pošte
  • ime
  • priimek
  • telefon
  • naslov
  • podjetje
  • številko bančne (debetne ali kreditne) kartice

Osebne podatke zbiramo le z izrecno privolitvijo in soglasjem posameznikov.

Zbirke osebnih podatkov hranimo na območju Republike Slovenije ter jih ne iznašamo v druge države.

Osebne podatke posameznika hranimo do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.

Vsak posameznik lahko za svoje podatke kadarkoli zahteva:

  • vpogled
  • popravek
  • popoln izbris
  • prenos drugemu ponudniku sorodnih storitev
  • prekinitev obdelave in hranjenja ter preklic soglasja za obdelavo in hranjenje, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve in soglasja izvajala do njegovega preklica

V primeru, da bi v našem podjetju želeli nadalje obdelovati osebne podatke za namen, ki ni namen, za katerega so bili osebni podatki zbrani, bomo posamezniku pred tako nadaljnjo obdelavo podatkov zagotovili informacije o tem drugem namenu in vse nadaljnje relevantne informacije, kot so podane v temu dokumentu.

Politika zasebnosti je skladna z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/2007, s spremembami in dopolnitvami) ter Uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR/ veljavno od 25. maj 2018). Zavod Raspro ne bo nadzoroval, urejal ali razkril osebnih podatkov brez vašega pisnega soglasja, razen če je to dolžan storiti zaradi:

  • zakonskih zahtev
  • varovanja pravic ali premoženja Zavoda Raspro
  • uveljavitve spoštovanja pravil in pogojev uporabe

Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornemu organu – Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da posamezniku pomagamo pri uveljavljanju svojih pravic.

.

3. UPORABA PIŠKOTKOV

Spletna stran rozma.si za zagotavljanje svoje funkcionalnosti (e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije za optimizacijo storitev itd.) uporablja piškotke. S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča.

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto http://rozma.si nastavi piškotke na vaši napravi.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika (kako upravljati nadzor, na strani 3).

Ko prvič obiščete spletno mesto, se v vaš računalnik shrani piškotek (če je brskalnik nastavljen tako, da jih sprejema), če ste spletno mesto že obiskali, pa spletni strežnik, prebere piškotek, shranjen v vašem računalniku. Eden od namenov uporabe piškotkov je zbiranje statistike o obiskanosti spletnega mesta. Piškotki se ne morejo uporabiti za pogon programov ali za prenos virusov na vaš računalnik. Analitični podatki se uporabljajo le za lastno obdelavo in potrebe.

ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN UPORABLJA PIŠKOTKE?

Glavni namen piškotka je, da spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku naše spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani, piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

KATERE PIŠKOTKE NAŠA STRAN UPORABLJA?

Ime piškotka Veljavnost Opis
nf_wp_session 30 minut Delovanje spletne strani
cc_necessary 1 leto Delovanje spletne strani
cc_social 1 leto Družbena omrežja
cc_analytics, _ga_gat 1 leto10 minut Spletna analitika
__utmt 30 sekund Izvedba analitike preko Google Analytics

NADZOR NAD PIŠKOTKI ali KAKO LAHKO O(NE)MOGOČITE PIŠKOTKE?

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Podrobnejša navodila so predstavljena v nadaljevanju.

Kako upravljati piškotke na računalniku z operacijskim sistemom Windows ?

Google Chrome
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
2. Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve«, se pomaknite do razdelka »Zasebnost« in kliknite gumb »Nastavitve vsebine«.
3. Izberite »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov«.

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Internetne možnosti«, nato kliknite zavihek »Zasebnost«.
2. Preverite, da je raven vaše zasebnosti nastavljena na srednjo ali manj, kar bo omogočilo uporabo piškotkov v vašem brskalniku.
3. Nastavitev nad srednjo ravnijo bo onemogočila uporabo piškotkov.

Mozilla Firefox
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Možnosti«.
2. Nato izberite ikono »Zasebnost«. >
3. Kliknite »Piškotki« in izberite možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«.

Safari
1. Kliknite ikono zobnika na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Kliknite »Zasebnost«, nato označite možnost »Onemogoči uporabo piškotkov tretjih oseb in oglaševalnih piškotkov«.
3. Kliknite »Shrani«.

Kako upravljati piškotke na računalniku Mac?

Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

Microsoft Internet Explorer 5.0 on OSX
1. Kliknite »Explorer« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Prejete datoteke«.
3. Izberite možnost »Nikoli ne vprašaj«.

Safari on OSX
1. Kliknite »Safari« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Kliknite »Zasebnost« in nato »Omogoči uporabo piškotkov«.
3. Izberite »Samo na obiskanih straneh«.

Mozilla in Netscape on OSX
1. Kliknite »Mozilla« ali »Netscape« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Zasebnost in varnost«.
3. Izberite »Dovoli piškotke samo za izvorno spletno stran«.

Opera
1. Kliknite »Meni« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
2. Nato izberite »Možnosti« in zavihek »Napredno«.
3. Izberite možnost »Omogoči uporabo piškotkov«.

 

To spletno stran z vso odgovornostjo upravlja Zavod Raspro, ki vam želi bogato uporabniško izkušnjo na tej spletni strani in v dejanskem okolju naše izjemne narave.